گام هاي باقيمانده تا توازن فولاد ايران

گام هاي باقيمانده تا توازن فولاد ايران

رسيدن به ظرفيت ۵۵ ميليون تن فولاد خام در افق ۱۴۰۴ از جمله اهدافي است كه در سند چشم انداز فولاد ديده شده است. اما اين سوال مطرح مي شود كه با توجه به اينكه كمتر از پنج سال به افق ۱۴۰۴ باقي مانده است وزارت صمت به عنوان متولي اجراي اين سند تاكنون چه اقداماتي صورت داده است.
حلقه هاي زنجيره فولاد شامل كنسانتره، گندله، آهن اسفنجي و شمش و مقاطع فولادي است. در بخش مقاطع طولي نظير ميلگرد، تيرآهن، نبشي و ناوداني، ظرفيت ايجادشده بسيار بالاتر از مقدار هدف گذاري شده است كه بيانگر اشباع بودن اين حلقه از زنجيره توليد است. در همين راستا وزارت صمت با همكاري تشكل هاي مرتبط طرح توازن فولاد كشور را با هدف ايجاد ظرفيت توليد 55 ميليون تن فولاد خام در افق 1404 تدوين كرده و وضعيت پروژه هاي زنجيره فولاد را به صورت مستمر مورد پايش و ارزيابي قرار مي دهد.
در بخش شمش فولادي نيز ظرفيت سازي لازم براي تحقق هدف توليد 55 ميليون تن فولاد خام محقق شده و با توجه به نياز داخلي در اين بخش، امكان صادرات 14 ميليون تن پيش بيني شده است.
اما در بخش آهن اسفنجي، تسريع در تكميل و عمليات اجراي طرح هاي در دست اجرا ضروري است و بايد اقدامات اساسي در اين زمينه صورت داد.
گزارش منتشر شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت بيانگر آن است كه ظرفيت سازي لازم در بخش فراوري كنسانتره و توليد گندله آهن، به درستي انجام شده است؛ هدف فراوري كنسانتره در طرح توازن فولاد كشور، 80 ميليون تن و توليد گندله آهن 76 ميليون تن است.
با توجه به كمبود سنگ آهن، اكتشاف معادن جديد در دست اقدام است. طبق سياست هاي كلي وزارتخانه، احداث واحدهاي فرآوري (كنسانتره و گندله آهن) در جوار معادن و استقرار حلقه هاي آب بر زنجيره (آهن اسفنجي، شمش و مقاطع فولادي) در جوار سواحل جنوبي كشور پيش بيني شده است. استقرار واحدهاي احياء، ذوب و نورد در مجاورت يكديگر نقش مؤثري در كاهش مصرف انرژي خواهد داشت. ضمناً باتوجه به نياز داخلي به ورق فولادي و قطعات آلياژي، تغيير بخشي از ظرفيت طرح هاي توليد بيلت فولادي متداول ساختماني، به اسلب و متعاقباً توليد ورق هاي فولادي و نيز توليد آلياژهاي خاص با ارزش افزوده بالا، داراي اولويت سرمايه گذاري است.
 


ارسال نظر درباره این موضوع


مطالب مرتبط

آخرین مطالب