رییس پژوهشگاه مواد و انرژی کشور گفت: استنلس استیل پزشکی 316 در ساخت ایمپلنتهای استخوانی استفاده میشود این نوع ایمپلنت که به پلاتین نیز معروف است، بیشترین کاربرد را در بین فلزات پزشکی دارد. سید محمد مهدی هادوی افزود: تا امروز، تمامی مواد اولیه استنلس استیل پزشکی 316 از خارج خریداری میشد و در کشور با ماشینکاری این ماده خارجی به ایمپلنت تبدیل و به بازار عرضه میشد. وی گفت: به علت حساسیت بالای ترکیب شیمیایی، ساختار و استحکام استنلس استیل پزشکی 316، تولید آن با فناوری خاصی باید صورت گیرد که متاسفانه تاکنون این فولاد در کشور تولید نشده است، همین فناوری سطح بالا و خاص موجب شده که قیمت ماده اولیه وارداتی گران تمام شود و در نتیجه ایمپلنت با قیمت بالایی به دست مصرف کننده برسد.
استنلس استیل 316 پزشکی
وی ادامه داد: بنابراین از یک طرف کالای قاچاق وارد کشور میشود و از طرف دیگر، در نهایت مواد فلزی تقلبی و غیراصل نیز روانه بازار میشود. رییس پژوهشگاه مواد وانرژی کشور گفت: با شروع تولید این فولاد در پژوهشگاه مواد و انرژی، میزان قیمت تمام شده کالا کاسته شده و امیدواریم این فولاد با کیفیت بالا و تایید وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد در اختیار تولیدکنندگان ایمپلنت قرار گیرد. هادوی افزود: در حال حاضر قرارداد چند تنی این فولاد بین پژوهشگاه مواد و انرژی و سازندگان ایمپلنت منعقد شده است.
به گفته وی، این پژوهشگاه یکی از قطب های علمی و تحقیقاتی کشور است که دستاوردهای علمی، اختراعات و نوآوریهای متعدد آن تاکنون توجه پژوهشگران جهان را به خود معطوف کرده است. پژوهشگاه مواد وانرژی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مشکین دشت شهرستان فردیس استان البرز مستقر است.