توسعه داخلیسازی در صنایع مختلف با برگزاری میزهای تخصصی ساخت داخل با هدف به همرسانی توانمندی ها و نیازمندی ها در سال گذشته کلید خورد که با برگزاری ۱۱ میز تخصصی تاکنون در صنایع راهبردی نظیر خودرو، مخابرات، فولاد و مس، نیازها و توانمندیهای صنعتی به هم مرتبط شدند.
برگزاری میزهای ساخت داخل برای تامین محصولات، تجهیزات و ملزومات مورد نیاز حوزه صنعت و معدن با استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی برای قطع هر گونه وابستگی و خودکفایی در دولت در دستور کار قرار گرفت.
کاهش ارزبری و صرفه جویی در منابع ارزی کشور، رونق تولید و اشتغال زایی بیشتر، از دستاوردهای این میزهای تخصصی بوده است که در قالب نهضت ساخت داخل در دولت تدبیر و امید پیگیری و انجام شد.
مطابق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکنون ۱۱ میز تعمیق ساخت داخل با میزان کاهش ارزبری یک میلیارد و ۴۵ میلیون یورویی برگزار شده است.
از این میزان، صنعت فولاد و مس با ۴۴۳ میلیون یورو و سهم ۴۲.۳۹ درصدی، بیشترین کاهش ارزبری را ثبت کرد.
همچنین ۳۴۱ میلیون یورو (معادل ۳۲.۶۳ درصد) کاهش ارزبری در حوزه خودرو و موتورسیکلت محقق شد.
بر پایه این گزارش، ۱۴۳ میلیون یورو کاهش ارزبری در صنعت تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی (با سهم ۱۳.۶۸ درصدی) و ۱۱۸ میلیون یورو در بخش مخابرات، برق و الکترونیک (با سهم ۱۱.۲۹ درصدی) حاصل شد.
به همت تلاشگران عرصه صنعت و معدن، پس از انقلاب شاخص های صنعتی و معدنی ارتقای قابل توجهی پیدا کرد و با برنامه ریزیهای انجام شده به سمت خودکفایی در محصولات مورد نیاز وارداتی و قطع وابستگی ها حرکت کردیم.
برپایه این گزارش، تعداد واحدهای صنعتی در سال ۵۷ و در ابتدای انقلاب یک هزار و ۵۰۳ واحد بود که در تیرماه امسال به ۷۱ هزار و ۹۹۸ واحد رسیده است.
همچنین تعداد معادن فعال در ابتدای انقلاب ۱۹۵ معدن بوده که در تیرماه امسال به ۶ هزار و ۱۰۷ معدن ارتقاء یافته است.
منبع: ایرنا