رانت ۴۰ هزار ميليارد توماني در بازار ورق هاي فولادي

24/08/2020
رانت ۴۰ هزار ميليارد توماني در بازار ورق هاي فولادي
در بخش پتروشيمي سال گذشته 12 ميليارد دلار صادرات انجام شده است اما امسال با وجود افزايش 40 درصدي توليد صادرات 8 ميليارد دلاري پيش بيني شده است.
مجله بازار فلز
مجله بازار فلز

عضو انجمن فولاد با بيان اينكه امروز اختلاف بين بورس و كف بازار عاملي شده تا بازار با بي ثباتي روبرو شود، گفت: اگر در مقطعي صادرات اسلب متوقف شود ما مي توانيم نياز بازار داخل را تامين و رانت موجود ۲۴ تا ۴۰ هزار ميليارد توماني را از بين ببريم.
رضا شهرستاني، با اشاره به اينكه مشكل اساسي امروز كشور كاهش قيمت نفت و اعمال تحريم ها و نداشتن ارز است، اظهار داشت: در بخش پتروشيمي سال گذشته 12 ميليارد دلار صادرات انجام شده است اما امسال با وجود افزايش 40 درصدي توليد صادرات 8 ميليارد دلاري پيش بيني شده است.
وي با اعلام اينكه اما در صنايع معدني كه تابع عرضه و تقاضا بوده و كمتر متاثر از قيمت نفت است امسال پيش بيني صادرات 11ميليارد دلاري شده است، افزود: اين موضوع را بايد در نظر گرفت كه سال گذشته شمش قيمت 380 دلاري داشت كه به دليل بيماري كرونا به 350 رسيد اما در حال حاضر قيمت 400 دلاري را دارد كه پيش بيني مي شود در ماه هاي آينده اين رقم روند صعودي هم پيدا كند.
اين عضو انجمن فولاد تصريح كرد: اين آمار نشان مي دهد بايد اولويت نخست ما صادرات صنايع معدني باشد ما 30 ميليون تن توليد فولاد داريم كه 11 ميليون تن آن به بخش تختال و 19 ميليون تن به محصولات طويل برمي گردد. به نظر مي رسد اگر ما صادرات اسلب را متوقف كنيم تامين نياز داخل با سرعت زيادي همراه خواهد شد. حتي ما مي توانيم به جاي توليد هشت ميليون تن به 10.5 ميليون تن توليد ورق دست پيدا كنيم.
شهرستاني با اعلام اينكه امروز اختلاف بين بورس و كف بازار عاملي شده تا بازار با بي ثباتي روبرو شود، تصريح كرد: اگر در مقطعي صادرات اسلب متوقف شود ما مي توانيم نياز بازار داخل را تامين و رانت موجود كه رقمي حدود 24 تا 40 هزار ميليارد تومان است را از بين ببريم. حتي در آينده مي توان به صادرات ورقهاي فولادي نيز متمركز شد.
وي در ادامه صحبتهاي خود تاكيد كرد: در بخش طويل محصولات فولادي ما 19 ميليون تن توليد شمش داريم كه از اين ميزان 10 ميليون تن مصرف داخلي و صادرات انجام شده و 9 ميليون تن مازاد توليد داريم. به نحوي كه نمي توان با تصميمات غيركارشناسي مانع صادرات مازاد توليد فولاد شد.
اين عضو انجمن فولاد افزود: به نظر مي رسد بايد در بخش فولاد تصميمات كارشناسي اعمال و مانع بروز رانت شد. در همين ارتباط ما معتقديم بايد سازوكار مناسبي براي تامين نياز داخل و صادرات محصولات فولادي اتخاذ شود تا رانت اختلاف قيمت بين بورس و كف بازار برطرف گردد.

منبع: دنیای فلزات