سمت و سوی بازار استیل و مشتقات آن

04/08/2020
سمت و سوی بازار استیل و مشتقات آن
تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی بررسی کرد.
مجله بازار فلز
مجله بازار فلز

قیمت بیلت CIS افزایش ۳.۵ دلاری داشت و حدودأ ۳۸۵ دلار فوب ارزیابی شد درحالی که اوکراین یک محموله بیلت به عربستان به بهای ۳۹۵ دلار فروخت.
عربستان معمولاً بیلت پرمیوم دار خریداری می کند و با کسر 10 دلار پریمیوم 385 دلار خواهد شد. همچنین حدود 10 هزار تن بیلت به بهای 385 دلار مجدداً فروش رفته است.
در هفته ای که گذشت بهای قراضه افزایشی بود و افزایش قیمت قراضه وارداتی به ترکیه سبب شد قیمت های حوزه CIS نیز افزایش یابد البته در شمال آفریقا و مناطق مختلف آن وضعیت متفاوت می باشد.

مقاطع استیل

انتظار می رود در بازار GCC از ماه سپتامبر به بعد قیمت ها کمی افزایش یابد هرچند که هنوز در ادامه ماه آگوست به جهت گرمای شدید هوا و مشکلات ناشی از کرونا، وضعیت مصرف چندان جالب نبوده و امیدواریم که از سپتامبر به بعد وضعیت استیل در GCC بهبود داشته باشد. با توجه به اینکه در کشورهای GCC مخصوصا عمان، کویت و امارات میزان بودجه ای که برای پروژه ها و زیرساخت ها در نظر گرفته اند نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده لذا با مشکلاتی درباره مصرف محصولات طویل مواجه هستیم.
این عدم مصرف سبب شد تعداد شرکت کنندگان فعال در بازار برای صادرات بیلت افزایش پیدا کند. جالب است که عمان و امارات شروع به صادرات بیلت به چین کرده اند. آخرین قیمت ارائه شده به چینی ها از سوی صادرکنندگان این کشورها 415 تا 418 دلار CFR چین می باشد.
کویت هم به جمع صادرکنندگان پیوسته و بیلت خود را 420 تا 425 دلار CFR چین اعلام قیمت می کند. درمورد اسلب وضعیت کمی بهتر است و قیمت های CIS با 5 دلار افزایش 385 دلار فوب دریای سیاه ارزیابی می شود و ترکیه یک محموله اسلب را 410 دلار CFR خریداری کرد درحالی که قیمت ورق صادراتی آن افزایش قیمت داشت و قیمت صادراتی آنرا 455 دلار فوب در این هفته اعلام کرد.
در مورد ایتالیا تا حدودی خرید اسلب ضعیف بوده و قیمت های 405 تا 410 دلار CFR شنیده می شود و معاملاتی چندانی نیز انجام نشده است ولی قیمت های پلیت و ورق در اروپا رو به افزایش بوده و این وضعیت جبران خواهد شد. لذا چشم انداز بازار برای اسلب مثبت ارزیابی می شود. چینی ها کماکان واردات بیلت را از منابع مختلف انجام می دهند و آخرین محموله خریداری شده این کشور از ویتنام به قیمت 423 تا 427 دلار CFR تحویل نوامبر اعلام کرده اند که معادل 415 تا 418 دلار فوب ویتنام است.
یکسری شایعات شنیده شده که اندونزی صادرات بیلت به فیلیپین به قیمت 430 دلار CFR داشته هرچند که به تایید ما نرسیده است. از طرفی شرکت اوراز روسیه (EVRAZ) گزارش عملکرد خود را منتشر کرده که براساس آن تولید و فروش این شرکت در نیمه اول سال رشد داشته است و در مدت مذکور تولید بیلت آن از 5.9 میلیون تن به 6.1 میلیون تن در نیمه اول 2020 افزایش یافت. از سوی دیگر درحالی که این شرکت در نیمه اول سال 2019 بالغ بر یک میلیون تن فروش اسلب داشه که این رقم در 6 ماهه اول امسال به 1.3 میلیون تن رسید. فروش بیلت آن نیز از 1.2 میلیون تن فروش به 1.5 میلیون تن رسانده اند.
این شرکت دلیل این رشد حجم فروش را کاهش قیمت عنوان و گفته که متوسط قیمت محصولات نیمه نهایی فروخته شده در نیمه اول سال پارسال 387 دلار و امسال 319 دلار بوده است که نشان از افت شدید قیمت های فروش این شرکت می باشد. درمورد بازار چین، بحث آلودگی هوا و محدودیت های زیست محیطی در استان تانگشان را داریم که احتمالا از اول آگوست این محدودیت ها بر طرف شده و بازار به افزایش تولید برسد. هر چند که برخی تحلیلگران بر این باورند که شاید این محدودیت ها ممکن است تمدید شود.
این مباحث تاحدودی بر واردات نیز تاثیرگذار بوده و بازار ضعیف شده است. قیمت های مفتول صادرات چین در محدوده 470 دلار فوب بدون معامله است و بالاترین قیمتی که خریداران حاضر به خرید از چین هستند 460 دلار می باشد که بالطبع فروشی تیز انجام نشده است. درمورد شمال آفریقا قیمت میلگرد در اکثر نواحی، ثابت و بعضا کاهشی بوده و قیمت بیلت وارداتی هم متفاوت بوده است. برای مثال الجزایر قیمت میلگرد داخلی را 520 دلار درب کارخانه اعلام قیمت می کند و فعالیت های ساختمانی به دلیل کرونا ضعیف است و درنتیجه تولید داخلی را کاهش داده است.
علیرغم این موضوع، خبرهایی به گوش می رسد که الجزایر می خواهد برای حمایت از تولید داخلی تعرفه ای بر روی واردات میلگرد، ورق و مفتول در نظر بگیرد. بیلت الجزایر 390 تا 400 دلار فوب دریای سیاه درخواست شده که معادل 415 دلار CFR ارزیابی می گردد. الجزایر بیشتر میلگرد خود را از اتحادیه اروپا وارد می کند و در ماه می میزان واردات آن از این ناحیه 27 هزار تن بوده است. در مورد مصر نیز قیمت های میلگرد ثابت و تقاضاها ضعیف می باشد.
دولت مصر اخیرا محدودیت هایی را برای اجرای پروژه های ساخت و ساز اعمال کرده است. قیمت بیلت مصر از سمت CIS حدود 400 دلار CFR تقاضا می شود. درمورد لیبی قیمت بیلت وارداتی 400 تا 405 دلار CFR معادل 385 دلار فوب CIS مورد معامله قرار گرفت. مراکش هم با افت ارزش پول ملی خود (درهم) سعی در افزایش و تقویت صادرات خود به ویژه خودرو به اتحادیه اروپا دارد. این کشور بیلت را به قیمت 438 دلار در هر تن CFR از اسپانیا خریداری کرده است و به دلیل تعرفه وارداتی بیلت، وارداتی از CIS و ترکیه نداشته و بیشتر واردات آن را از اروپا به ویژه اسپانیا انجام می دهد. درمورد تونس هم تقاضا ضعیف بوده و میلگرد درب کارخانه 570 دلار ارزیابی می شود. اوکراین یک محموله را 410 تا 415 دلار CFR پیشنهاد داده که البته جذابیتی نداشته و در نتیجه خریدی صورت نگرفته است.

منبع: معدن نیوز