صنعت ساختمان یکی از عمدهترین بازارهای مصرف فولاد کشور بوده و کارخانه های سازه های فولادی با تبدیل مواد خام به سازه، محصول نهایی را در اختیار سازندگان قرار میدهند.
با این وجود در شرایطی که رکود صنعت ساختمان مشهود است و از طرفی به خاطر تحریمهای اقتصادی، امکان صادرات بسیار سخت و زمان بر است، عملاً بسیاری از تولیدکنندگان اسکلتهای فلزی با ظرفیتی کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت میکنند.
شرکت پایبند سازه، تولید کننده سازههای فولادی فعالیـت رسـمی خـود را از سـال ۱۳۷۸ در حـوزه سـاخت و نصـب سـازههای فلـزی از جملـه اسـکلتهای فلـزی پیـچ و مهرهای، جوشی، سـوله و سـازههای خـاص صنایـع نفـت و گاز و پتروشـیمی آغـاز کرد و از جمله پروژههایی که با استفاده از سازههای این شرکت بنا شدهاند میتوان به ساختمان مدیریت بحران شرکت گاز استان تهران، ساختمان اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران و بیمارستانهای مغز و اعصاب دکتر سمیعی و بیمارستان امامخمینی (ره) و اسکلت فولادی انبار روباز کویل واحد ۵۲ فولاد مبارکه اصفهان اشاره کرد که اهمیت این سازهها میتواند به معنای حسن اعتماد به این شرکت باشد.
شمسالدین سید صدر، مدیر عامل پایبند سازه ازعان داشت: به علت اینکه سازههای پیچ و مهرهای در کارخانه از حیث کیفیت برش، سوراخکاری، مونتاژ، جوش و . . . به صورت کامل کنترل میشوند و صرفاً در محل پروژه توسط پیچ و مهرههای استاندارد نصب میشوند، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در برابر زلزله پایدار هستند.
وی ادامه داد: هم اکنون در کشور سالانه حداقل ۵/۱ میلیون واحد مسکونی جدید نیاز داریم که اگر از این میزان فقط ۵۰ درصد ساختمانها با اسکلت فلزی بنا شود، نیازمند تولید بالایی در کشور هستیم، اما به دلیل سیاستگذاریهای ناکارآمد، تولید مسکن که یک نیاز اولیه برای تمامی انسانها است، مغفول مانده است. این تولیدکننده با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ نفر توسط شرکت پایبندسازه به کار گرفته شدهاند و حدود ۳۰۰ نفر به صورت قراردادی و پیمانکار در زمینههای برشکاری، ساخت قطعات، مونتاژ، حمل و نصب با ما همکاری دارند، خاطرنشان کرد: در طول ۲۱ سالی که از فعالیت ما میگذرد، همواره توسعه شرکت را در دستور کار قرار دادهایم، اما اعتقاد دارم با توجه به نیاز موجود در داخل کشور و در صورت تحقق امکان صادرات هنوز هم از برنامههای توسعه ای بسیار عقب هستیم.
سید صدر با بیان اینکه ما در زمینه تولید سازههای فولادی حرفهای زیادی در سطح منطقه و حتی دنیا داریم، افزود: علاوه بر وجود منابع طبیعی بخش فولاد، امروزه نیروی تحصیلکرده و فنی و همچنین تجهیزات مدرن در کشور باعث شده تا پتانسیلهای صادراتی بسیاری ایجاد شود، اما متاسفانه تحریم های اقتصادی، صادرات را برای ما بسیار سخت کرده است، بنابراین پاشنهآشیل صنعت فولاد فقدان صادرات است. در واقع صنعتی مترقی اما دست و پا بسته را در بخش صادرات شاهدیم. مدیر عامل پایبند سازه در ادامه افزود: دولت نه ساختار لازم را برای حمایت از بخش تولید دارد و نه بودجه لازم. اعتقاد دارم تمامی دولتها باید وظایف اصلی خود یعنی ایجاد نظم، رفاه، امنیت، عدالت و آزادی را مدنظر قرار دهند و اگر در همین چارچوب حرکت کنند، بزرگترین بسترسازی برای رونق تولید فراهم میشود.
وی با بیان اینکه عمده مواد اولیه ما از طریق شرکتهای فولاد مبارکه، ذوبآهن و اکسین تامین میشود و کیفیت بسیار بالایی دارند، گفت: امروزه ساختمانسازی در کشور ما باعث هدر رفت منابع ملی شده و تقریباً هر ۳۰ سال یک بار شاهد تخریب ساختمانهایی هستیم که با منابع ملی کشور ساخته شدهاند در حالی که میتوانیم با استفاده از اسکلتهای پیچ و مهرهای مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته ساخت و ساز صنعتی و پایدار را در برابر زلزله در دستور کار قرار دهیم.
سید صدر با بیان اینکه استفاده از سازههای فولادی میتواند به مراتب کیفیت بالاتری را در ساخت و سازهای کشور ما رقم بزند، ادامه داد: امروز قیمت هر متر مربع زمین در شهری مانند تهران به طور میانگین حدود ۲۵ میلیون تومان است. طبیعی است در چنین شرایطی استفاده از ستونهای فولادی که فضای به مراتب کمتری نسبت به ستونهای بتنی اشغال میکنند، باعث افزایش متراژ مفید در پارکینگ و طبقات میشود. برتری دیگر سازههای فولادی به بتنی این است که امکان ساخت کل مقاطع در محل کارخانهها با حضور واحدهای کنترل کیفیت و تضمین کیفیت وجود دارد و فقط عملیات مونتاژ و نصب سازه با پیچ و مهره های استاندارد در سایت انجام میپذیرد، اما در سازههای بتنی به دلیل دخیل بودن عوامل انسانی در مراحل اختلاط بتن، انواع تیپ سیمان، لزوم کنترل درصد آب، مراحل عملآوری و پمپاژ و نحوه ویبره و از همه خطرناکتر ساخت بتن دستی در محل برای ستونها و چگونگی نگهداری پس از اجرا در فصول مختلف و . . . امکان بروز خطا بیشتر است.
منبع: دنیای اقتصاد