بررسی آمار عملکرد ۹ واحد بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی و یا تابعه سازمان ایمیدرو در دو ماهه امسال گویای تولید هفت میلیون و ۹۵۷ هزار و ۹۴۴ تن کنسانتره سنگ آهن است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ افت دو درصدی دارد.
ارزیابی عملکرد واحدهای جلال آباد، گهر زمین، اپال پارسیان سنگان، شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، معدنی و صنعتی گل گهر، چادرملو، مرکزی و صبانور در دو ماهه امسال نشان داد که بیشترین میزان تولید در بین این واحدها مربوط به شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با رقم دو میلیون و ۵۲۴ هزار و ۲۰۴ تن است که ۳۱.۷ درصد از کل را به خود اختصاص داد.
ضمن اینکه شرکت صبا نور با رشد عملکرد ۸۴ درصدی در مدت دو ماهه امسال در بین واحد های مورد بررسی، بالاترین بازدهی را داشت و سنگ آهن مرکزی نیز با افت ۱۸ درصدی بیشترین کاهش تولید را در این دوره داشته است.
آمارهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گویای آن است که ۱۰ واحد بزرگ معدن و صنایع معدنی پارسال بیش از ۶۴.۲ میلیون تن سنگ آهن استخراج کردند.
اردیبهشت ماه و رشد بازدهی
برپایه جداول آماری مورد بررسی، در اردیبهشت ماه امسال مجموع عملکرد ۹ واحد مورد بررسی مزبور در زمینه کنسانتره سنگ آهن به رقم چهار میلیون و ۱۵۷ هزار و ۱۳۱ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال ۹۸ رشد دو درصدی را ثبت کرد.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در اردیبهشت ماه نیز با سهم ۳۲.۲ درصدی از کل تولید، یک میلیون و ۳۳۹ هزار و ۳۴ تن بالاترین عملکرد را در بین ۹ واحد مورد بررسی داشت.
همچنین شرکت صبا نور در اردیبهشت ماه با رقم ۱۱۴ درصد بیشترین رشد عملکرد را ثبت کرد و اپال پارسیان سنگان با افت تولید ۳۱ درصدی نسبت به اردیبهشت ۹۸، بالاترین کاهش را در بین این واحد ها به خود اختصاص داد.
مجموع سنگ آهن استخراجی ۹۸
بررسی مجموع سنگ آهن استخراجی ۱۰ واحد بزرگ معدن و صنایع معدنی در سال ۹۸ رقم ۶۴ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۹۸۳ تن را نشان داد.
همچنین میزان تولید کنسانتره سنگ آهن در سال گذشته واحدهای سنگ آهن مرکزی، گهر زمین، معدنی و صنعتی گل گهر، سنگان، گسترش صنایع و معادن ماهان، میشدوان، سیرجان ۲، جلال آباد، چادرملو و سنگ آهن فلات مرکزی چاه گز به ۳۳ میلیون و هشت هزار و ۲۷۵ تن رسید.
علاوه براین میزان سنگ آهن ارسالی به مبادی مصرف هم در مجموع پارسال از سوی واحدهای یاد شده، ۳۶ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۳۶۵ تن ثبت شد.
آمارهای مورد بررسی نشان میدهد در بخش استخراج، گهر زمین با رقم ۱۷ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۵۴۹ تن با سهم ۲۶.۸ درصد از استخراج کل بالاترین میزان را به خود اختصاص داد.
براساس این بررسی معدنی و صنعتی گل گهر نیز در سال ۹۸ با ۱۶ میلیون و ۱۱ هزار و ۷۲۰ تن بیشترین سهم در تولید سنگ آهن را بین واحد های مورد ارزیابی با ۴۸.۵ درصد به خود اختصاص داد.
میزان ارسال سنگ آهن به مبادی مصرف هم سهم چادرملو با رقم ۱۳ میلیون و ۴۹۱ هزار و ۸۶۲ تن بالغ بر ۳۶.۶ درصد، بیشترین عملکرد را در بین واحد های مزبور نشان می دهد.
ایران در افق ۱۴۰۴ سند چشم انداز دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن استیل را هدف گذاری کرده و در قالب زنجیره این فلز راهبردی نیاز به حدود ۱۶۰ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن وجود دارد.
ایران دهمین استیل ساز جهان محسوب می شود و پارسال میزان تولید این بخش به بیش از ۲۷ میلیون تن رسیده است.
منبع: ایرنا