اردشير سعدمحمدي مديرعامل شركت ملي صنايع مس ايران توليد، فروش، توسعه و جهش در فعاليت هاي مربوط به حوزه مسووليت اجتماعي با هدف رفع محروميت در مناطق كم برخوردار، چهار استراتژي راهبردي شركت مس در سال گذشته براي تحقق رونق توليد و فراهم كردن زير ساخت هاي جهش توليد و گسترش عدالت اجتماعي در سال گذشته بود. شركت مس با تعهد حداكثري به اين چهار استراتژي در پايان سال۱۳۹۸ با همت و تلاش تمام سختكوشان صنعت مس موفق به توليد ۲۵۰ هزار و ۱۳۳ تن كاتد به عنوان بالاترين توليد تاريخ شركت مس، رشد ۱۲۷ درصدي فروش نسبت به سال قبل، بازدهي ۱۴۶ درصدي سهام شركت مس بهعنوان بالاترين ميزان بازدهي سالانه شركت، دستيابي به ركورد حفاري اكتشافي بيش از ۷۰ هزار متر در سال ۱۳۹۸ بهعنوان بالاترين متراژ حفاري طي ۵ سال گذشته، ركورد تاريخي كمترين قيمت تمامشده مس كاتدي و كنسانتره مس، بوميسازي بيش از ۵۰۰ قطعه و تجهيز در صنعت مس، احداث ۷۰ زمين چمن مصنوعي در روستاهاي كشور، برگزاري ۱۳ دوره اردوي جهادي پزشكي و درماني و برگزاري موكبهاي كمكرساني به سيلزدگان و پذيرايي از زائران امامان معصوم شد.
حال در ابتداي سال ۹۹ و سالي كه به نام جهش توليد نامگذاري شده است بسيار مفتخريم كه بهره برداري از چهار طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد، پروژه احداث كارخانه توليد اسيد سولفوريك خاتونآباد، پروژه احداث انبار كنسانتره مس و پروژه احداث كارخانه توليد اكسيژن در صنعت مس را با سرمايهگذاري ۲۵۲ ميليون يورو بهعلاوه ۲۲۱ ميليارد تومان و اشتغالزايي ۲۴۸ نفري با دستور رئيسجمهور آغاز كرديم تا براي نخستين بار ظرفيت توليد مس به ۴۰۰ هزار تن افزايش پيدا كند.
طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد با سرمايهگذاري ۱۱۸ ميليون يورويي و ۱۱۱ ميليارد توماني و اشتغالزايي ۱۲۰ نفري و همچنين با هدف افزايش ۵۰ درصدي توليد مس آندي از ۸۰ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن در سال، با اهداف زيست محيطي و افزايش توليد و استفاده از آخرين فناوريهاي روز دنيا در توليد مس آندي در اواسط سال گذشته آغاز شد و ظرف مدت ۵ ماه با تكيه بر توان داخلي به بهره برداري رسيد. پروژه احداث كارخانه توليد اسيد سولفوريك خاتونآباد با سرمايهگذاري ۱۰۰ ميليون يورو و ۷۵ ميليارد تومان و اشتغالزايي ۶۵ نفر و اهداف 100 درصد زيست محيطي و تبديل شدن صنعت مس به يك صنعت سبز با هدف توليد ۶۰۰ هزار تن اسيد سولفوريك در سال نيز تعريف و اجرا شد.
با بهرهبرداري از اين كارخانه، خروجي غبار در كارخانه ذوب خاتونآباد به صفر رسيده و خروجي گازهاي مضر به عدد ۲۵۰ppm كه زير استانداردهاي جهاني قرار دارد رسيده است. علاوه بر اين و با توجه به حياتي بودن صرفه جويي در منابع آبي كشور در طراحي اين كارخانه به جاي آب از هوا در خنككننده هاي كارخانه استفاده شده است و اين موضوع كاهش قابل ملاحظه مصرف آب را در استاني كه كم آب محسوب ميشود به دنبال خواهد داشت. پروژه احداث انبار كنسانتره مس به ظرفيت ۶۰ هزار تن در سال به دنبال افزايش ظرفيت كارخانه ذوب و با هدف جلوگيري از اتلاف فيزيكي ماده ارزشمند كنسانتره مس، طراحي و اجرا شد تا بهره وري بيشتري براي صنعت مس به همراه داشته باشد. كارخانه توليد اكسيژن به ظرفيت ۴۴۰ تن در روز به عنوان چهارمين طرحي كه در جريان افتتاح طرح هاي ملي صنعت مس به بهرهبرداري رسيد يكي از زيرپروژههاي طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد است كه به منظور تامين اكسيژن مورد نياز فرآيند غني سازي هواي كوره جديد فلش و متعاقبا غني سازي هواي مورد نياز كورههاي كنورتر طراحي و اجرا شده است.
براي دو طرح انبار كنسانتره و كارخانه توليد اكسيژن جمعاً ۳۴ ميليون يورو و ۳۵ ميليارد تومان سرمايهگذاري شده است و منجر به اشتغال زايي ۶۳ نفري خواهد شد. جاي خوشحالي است كه صنعت مس در مسير درخشان توسعه و توليد روز افزون قرار گرفته است و براي نخستين بار در سال جهش توليد با اتكا به پروردگار متعال از مرز توليد ۲۷۰ هزار تن مس كاتدي عبور خواهيم كرد و با سرمايهگذاري ۲ ميليارد و ۲۷۰ ميليون يورو به علاوه ۲۰ هزار ميليارد توماني كه در دستور كار داريم ظرف دو سال آينده توليد كنسانتره را از يك ميليون و ۱۸۰ هزار تن به ۲ ميليون تن در كشور ارتقا خواهيم داد.
منیع: دنیای معدن